6 Haziran 2010 Pazar
ızgara sebzeli ve mozzarellalı sandviç
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet kırmızı kapya biber
2-3 dilim mozzarella
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağ
3-4 dal dereotu
2 çorba kaşığı labne peyniri
kabak ve patlıcanı alacalı soyun, biberi temizleyin ve hepsini uzunlamasına üçe bölün. patlıcan dilimlerini 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin.
sarımsağı ezip zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra dereotunu ince kıyıp labne peyniri ile karıştırın.
ızgarada sebzeleri pişirdikten sonra bir tabağa alın ve üzerlerine hazırladığınız sarımsaklı zeytinyağını gezdirin.
sandviç ekmeğini arzuya göre ızgarada ya da tost makinasında hafif kızarttıktan sonra içine dereotlu labne peynirini ince bir tabaka halinde sürün. önce mozzarella dilimlerini sonra da ızgara sebze dilimlerini yerleştirin.
sonrasında da afiyetle yemek var...
yaz ayları için mükemmel bir sandviç bence...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
böyle hafif lezzetlere bayılıyorum elinize sağlık
sevgiler
Ne kadar hafif ve tam yazlık bir sandviç. Ellerine sağlık. Hemen denemek lazım.
Yorum Gönder