HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

12 Haziran 2010 Cumartesi

havuçlu cevizli kek


4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tutam toz karanfil
1/2 su bardağı kırık ceviz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

havuçları temizleyip rendenin en ince tarafı ile rendeleyin.
tarçın, karanfil, kabartma tozu ve unu birlikte bir kaba eleyerek harmanlayın.
şeker ve yumurtaları mikserin yüksek ayarında 5-6 dakika çırpın. karışım iyice kabarıp beyazlaştığında sıvıyağı ilave edin. rendelenmiş havucu ekleyip karıştırdıktan sonra sütü ilave edin. birkaç dakika daha karıştırıp elediğiniz kuru malzemeyi silikon kaşık yardımı ile azar azar karışıma yedirin. en son olarak cevizi ilave edip karıştırdıktan sonra, kek hamurunu 2 adet begonya kalıba paylaştırın.
önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
keki fırından çıkardıktan sonra mutlaka ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın ve arzuya göre pudra şekeri ile servis yapın.

Hiç yorum yok: