HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

12 Haziran 2010 Cumartesi

haşhaşlı reçelli kurabiye



250 gram margarin
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı reçel
margarin, yumurta sarısı, yoğurt ve tozşekeri karıştırma kabında krema kıvamına gelene dek karıştırın. birlikte elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı azar azar ekleyerek kıvam alan yumuşak bir hamur yoğurun.
hamuru yarım saat kadar dinlendirdikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. göbek kısmına parmağınızla bir çukur açıp, etrafını haşhaşa bulayın.
kurabiye hamurlarını silikomat serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. fırından çıkardıktan sonra ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.
arzu ettiğiniz bir reçelle kurabiyelerin göbek kısımlarını doldurun.
ben haşhaş kullanırken beyaz ve gri haşhaşı karıştırıyorum, böylelikle daha renkli bir görünüm oluyor.
reçel olarak da en yakışanı ayva reçeli, böğürtlen reçeli veya çilek reçeli....

1 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Hem güzel hem değişik olmuş. Ellerine sağlık.