2 Nisan 2010 Cuma
kayısılı fıstıklı kurabiye
250 gram margarin
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1,5 çay bardağı sıvı krema
3 damla kayısı esansı
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı zar şeklinde doğranmış kuru kayısı
üzeri için:
2 yumurtanın akı
2 su bardağı kırık yerfıstığı
oda ısısında yumuşatılmış margarin, yumurta sarısı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene dek karıştırın. vanilya ve aktarlardan elde edebileceğiniz kayısı esansını ilave edin. kremayı ekledikten sonra elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. hamur toparlanmaya başlayınca doğranmış kayısıları da ekleyin ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra, önce yumurta akına ardından da kırık fıstığa bulayın ve silikomat serili fırın tepsisine dizin.
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
kurabiye tariflerinde verdiğim un ölçüsü;
sizlerin kullandığı yağın markasından ısısına, yumurtanızın büyüklüğünden unun kalitesine kadar değişebiliyor. bu yüzden tariflerimi denerken unu azar azar ilave ederseniz daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz ve böylelikle de sorun yaşamazsınız. zira bu tarifler benim binlerce kez yaptığım lezzetlere ait.
deneyenlerin yorum bırakması beni ayrıca mutlu eder, haberiniz ola...
sevgiler
hayal
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Merhaba blogunuzu bugun kesfettim tarifleriniz cok guzel gorunuyor.defterime yamaya basladim.en kisa zamanda deneyecegim.nasil olduklarini yazarim.tesekkurler
Yorum Gönder