2 Nisan 2010 Cuma
zaytinyağlı kabak
1 kg kabak
2 adet soğan
2 adet domates
4-5 diş sarımsak
1/2 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tozşeker
beyazbiber
tuz
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
üzeri için
1/2 demet dereotu
kabakları alacalı soyup iri doğrayın ve tencereye aktarın. soğanları piyazlık doğrayıp çok az tuz ile hafifçe ovduktan sonra kabakların üzerine serpin. domatesleri soyup küp küp kesin, sarımsakları ve pirinci de ilave ettikten sonra tuz, şeker ve beyaz biber ile tatlandırın. üzerine zeytinyağı ve suyunu ekleyip, kısık ateşte diri kıvamda pişirin.
tencereyi ocaktan aldıktan sonra mümünse boşaltmadan soğumaya bırakın. servis tabağına aldıktan sonra üzerine 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı gezdirip bol dereotu ile süsleyin.
afiyetler olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder