2 Nisan 2010 Cuma
cevizli maş fasulyesi salatası
1 su bardağı maş fasulyesi
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1-2 adet kırmızı kapya biberi
2 diş sarımsak
pulbiber
sumak
tuz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
limon
zeytinyağ
1/2 çay bardağı kırık ceviz
maş fasulyesini diğer bakliyatlar gibi bir gece önceden ıslatıp diri kıvam haşlayın.
taze soğan, maydanoz ve kırmızı biberi yıkayıp temizledikten sonra ince kıyın.
maş ve yeşillikleri geniş bir kaba aktarıp baharatlarını, nar ekşisi, limon ve zeytinyağını ilave ederek harmanlayın.
servisten önce kırık cevizi ekleyip karıştırın.
maş fasulyesi fazla haşlanması durumunda patlıyor, göz hapsine alın :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder