1 paket arpa şehriye
renkli kapya biberleri
2-3 adet salatalık turşusu
1/2 su bardağı kabak çekirdeği
zeytinyağ
limon
tuz
arpa şehriyeyi kaynar tuzlu suda diri kıvamda haşladıktan sonra süzüp soğuk sudan geçirin ve tekrar süzgece alın.
sarı, kırmızı ve turuncu kapya biberlerini zar şeklinde doğrayın, salatalık turşusunu küp küp kesin.
süzülen şehriyeleri salata kasesine aktarın ve yapışmaması için üzerine biraz zeytinyağı gezdirip karıştırın.
doğranmış biberleri, turşuyu, tuz ve sosunu ilave edip karıştırın.
üzerine bolca kabak çekirdeği serpin ve afiyetle yiyin ... :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
HIMM NEFİS OLMUŞ CANIM ELLERİNE SAĞLIK
Yorum Gönder