2 Nisan 2010 Cuma
armutlu kek
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1/2 su bardağı toz badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 adet armut
1 çay bardağı file badem
- öncelikle kuru malzemeleri yani un, toz badem, kabartma tozu ve vanilyayı bir tasa alıp eleyerek havalandırın ve harmanlanmasını sağlayın.
- kek kalıbınızı yağlayıp unlayın ve fırını 160 dereceye ayarlayıp önceden ısınmasını sağlayın.
- armutları soyup dilimleyin
yumurta ve şekeri ayrı bir kapta kar gibi beyaz olana kadar uzun uzun mikser yardımı ile çırpın.
süt ve sıvıyağı ekleyerek bir dakika daha çırptıktan sonra unlu karışımı tahta bir kaşıkla karıştırarak yedirin.
kek hamurunu kalıba döktükten sonra dilimlediğiniz armutları üzerine dizin ve bolca file badem serpip fırına verin.
tekrarlamakta fayda var diye düşündüm, kekiniz kabarmadan fırının kapağını açmayın. pişip pişmediğini kontrol etmek için de kekin göbek kısmına bir kürdan batırıp kontrol edin. batırdığınız kürdana hamur yapışmıyorsa kekiniz fırından çıkarılıp ızgara tel üzerinde soğumaya bırakılacak kıvama gelmiş demektir :)
afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Hayalcim nefis gözüküyor. deneyeyim ben bunu:) eline sağlık
Yorum Gönder