2 Nisan 2010 Cuma
dereotlu ve biberli tuzlu kurabiye
250 gram margarin
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1/2 demet taze dereotu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
üzeri için:
2 yumurtanın sarısı
çörekotu
dereotunu yıkayıp kuruladıktan sonra ince kıyın.
margarin, sıvıyağ, yoğurt ve sirkeyi krema kıvamına gelene dek karıştırın. tuz, kırmızı biber ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
un ve kabartma tozunu da birlikte eleyerek karışıma azar azar yedirin. yumuşak kıvamda ama şekil alabilen bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin.
dinlenen hamurdan minik parçalar koparıp, avucunuzun içi ile tazgah üzerinde kalem inceliğinde şeritler yuvarlayın. bu şeritlerin iki ucundan tutup birleştirin ve orta kısmından büzerek kalp şekli verin.
kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıp sertleşene kadar pişirin.
çok seveceksiniz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder