kare servis tabağı için:
3-4 adet kabak
5-6 adet havuç
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket etimek
1/2 kilo süzme yoğurt
5-6 diş sarımsak
tuz
kabakları ve havuçları temizledikten sonra rendenin iri tarafı ile ayrı kaselere rendeleyin.
zeytinyağını bir tavaya aktarıp biraz tuz ilave ederek havuçları ve kabakları ayrı ayrı diri kıvamda kavurun. kavrulmuş kabağı ince kıyılmış dereotu ile harmanlayın.
süzme yoğurdu ezilmiş sarımsak ve bir miktar tuz ilave ederek tatlandırın. daha sonra yarısını kabaklara diğer yarısını da havuçlara ekleyip karıştırın.
borcamın alt kısmına bir sıra etimek dizin ve kabak taratoru üzerine yayın. tekrar bir kat etimek dizdikten sonra üst kısmına da havuç taratoru yayın.
taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder