HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

27 Şubat 2010 Cumartesi

şeker hamurlu kurabiyeler

175 gram tereyağı
80 gram pudra şekeri
1 tutam tuz
2 paket vanilya
250 gram un


Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını mikser yardımı ile çırpın. Pudra şekeri, tuz ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Elenmiş unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Arzu ettiğiniz kalıpla keserek şekillendirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika kadar pişirin ve ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.
Şeker hamurunu gıda boyası ile renklendirdikten sonra merdane ile ince açın ve aynı kalıpla kesin.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine su veya su ile hafif inceltilmiş bal sürüp şeker hamurunu üzerine yerleştirin.


her ne kadar şeker hamurundan ve gıda boyasından hoşlanmasam da arada göze de hitap etmek istiyor insan ne diyeyim... gayet de güzel oldular :)
bu kurabiyeyi şeker hamuru kaplaması kullanmadan da tüketebilirsiniz ayrıca... oldukça lezzetli ve uzun süre de tazeliğini kaybetmeyen bir kurabiyedir.
hadi deneyin bakalım sizinki de güzel olacak mı? yorumlarınızı bekliyorum...

Hiç yorum yok: