HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

27 Şubat 2010 Cumartesi

bademli kurabiye


125 gram yumuşak tereyağı
1 adet yumurta
125 gram tozşeker
1 tutam tuz
1/2 limonun rendelenmiş kabuğu
200 gram un
60 gram badem tozu
Tereyağı mikser ile çırparak iyice yumuşattıktan sonra yumurta, şeker ve tuzu ilave edip, krema kıvamına gelene kadar çırpın. Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın. Karışımı hamur yoğurma kabına aktarın.
Badem tozunu elenmiş un ile birlikte iyice karıştırıp harmanladıktan sonra azar azar karışıma ilave ederek yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirdikten sonra merdane ile 5mm kalınlığında açın ve arzu ettiğiniz kalıpla kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, 200 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Arzu ederseniz renklendirilmiş şeker hamurunu merdane ile ince açıp, kurabiyeyi kestiğiniz kalıp ile kesebilir ve kurabiyenin üzerine bir fırça yardımı ile hafifçe su sürerek bu hamurları üzerine yapıştırabilirsiniz.
bu kurabiyeyi şeker hamuru kaplamadan kullanmak isterseniz, fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp file badem serpin. Kapaklı bir kurabiye kutusunda muhafaza ederseniz yaklaşık 10 gün tazeliğini muhafaza eder.
ayrıca badem tozu yerine fındık tozu, limon kabuğu rendesi yerine de portakal kabuğu rendesi kullanarak farklı lezzetler yakalamanız da mümkün ...
kolay gelsin...

Hiç yorum yok: