HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

27 Şubat 2010 Cumartesi

lorlu tatlı kurabiye


2 su bardağı toz şeker
500 gram tuzsuz lor peyniri (kaşar loru)
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un
Tozşeker ve lor peynirini mikser yardımı ile peynir tamamen ezilene dek çırpın. Sıvıyağ ve yumurtalarını ekleyip karışımı krema kıvamına getirin. Daha sonra bu karışımı hamur yoğurma kabına aktarın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı azar azar ekleyerek oldukça yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 170 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında alt ve üstü hafif kızarana kadar pişirin. (20 dakika kadar)
lorlu kurabiyeler alt ve üstü pembeleştiğinde mutlaka fırından alınmalı. içi oldukça yumuşak görünse de soğuduktan sonra peynirden dolayı sıkılaşacaklar...
muhafaza kısmına gelince, ya kapaklı bir kurabiye kutusunda ya da buzdolabında muhafaza edilmeliler.
bu kurabiye oğullarım karan ve rüzgar'ın favorisi, mutlaka deneyin.

2 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

Ellerinize sağlık buradan nefis görünüyor:)şunu sormak istiyorum kaşar loru nereden bulabilirim veya marka ismi verirseniz çok mutlu olurum:)denemek isterim doğrusu:)kucak dolusu sevgiler..

caramella dedi ki...

itimat ve bozüyük gibi süt ürünleri satılan mağazalardan temin etmek mümkün... ben itimat'ın lorunu kullanıyorum...çok güzel bir kurabiye mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
sevgilerr