3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı dondurulmuş vişne
un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı bir kabın içerisinde karıştırarak eleyin. zira unun elenerek havalandırılması kekinizin kıvamını etkileyecektir.
yumurtaları ve şekeri mikser yardımı ile ayrı bir kapta 10 dakika kadar çırpın. önce sıvıyağı, ardından da sütü ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
daha sonra elediğiniz unu ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırarak yedirin.
yağlayıp unladığınız kek kalıbına kek harcını boşaltıp vişneleri üzerine dizin.
160 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin.
fırından çıkardığınız keki mutlaka ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.
kekinizin içinin pişip pişmediğini bir çöpşiş ya da kürdan ile kontrol edebilirsiniz. kekin göbek kısmına batırdığınız kürdana hamur yapışmıyorsa bu piştiğini gösterir. ama bu kontrol için fırının kapağını erken açarsanız, bu da maalesef kekinizin çökmesine sebep olacaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Selam öncelikle hayırlı olsun sayfanız:)sizi eda aracılığı ile buldum :)süper tarifler eklemişsiniz, sayfamda sizi açacağım:)kek muhteşem olmuş ellerinize sağlık.iyi ve güzel günlerde görüşmek üzere.sevgiler..
merhabaaaa.... uzun bir aradan sonra tekrar blogum için zaman ayırabileceğimin mutlulugu ile göz gezdirirken yorumunuza rastladım ve çok sevindim... zira bu bana gelen ilk yorum :))))
sizin bendeki manevi yerinizi bilmem anlatmaya gerek varmı ???
kocaman kocaman sevindim ve kocaman kocaman kucaklayarak öpmek isterim sizi :)
Vişne ve çikolatanın eşsiz uyumuna bayılıyorum.
Çok güzel görünüyor Hayal abla, ellerine sağlık..
İmza: Yaramaz küçük cadı:)
Yorum Gönder