250 gram tereyağ (margarin ile yarı yarıya da karıştırılabilir)
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 su bardağı hindistan cevizi
üzeri için:
2-3 yumurtanın akı
1,5 su bardağı hindistan cevizi
tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarılarını bir yoğurma kabına aktarıp, parmak uçlarınızla karıştırarak birbirine yedirin. ( ben bu aşamada kitchenaid kullanıyorum, kullanmayanlara da şiddetle tavsiye ederim)
un, kabartma tozu ve vanilya üçlüsünü ayrı bir kaba eleyin, hindistan cevizi ile birlikte tereyağlı karışıma yedirin.
pürüzsüz ve kolay şekil alan bir kıvama gelene dek yoğurduktan sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. hamur toplarını önce yumurta akına batırın ardından da hindistan cevizine bulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. fırından aldıktan sonra ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın...
afiyet olsun...
10 Ocak 2010 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder