Mercimeği orta boy bir tencereye aktarıp üzerine 3 su bardağı kadar su ilave edin ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan aldığınız mercimeğe bulguru ilave edip karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar bekletin.
Kuru soğanı küp doğrayın ve küçük bir tencereye aktarıp sıvıyağ ekleyerek kavurun. Soğanlar pembeleşmeye başladığında salçaları ilave edip, birkaç dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Taze soğan, maydanoz ve naneyi temizledikten sonra ince kıyın. Sarımsakları ezin.
Soğuyan mercimekli karışımı, hazırladığınız salçalı soğan ile birkaç dakika yoğurun. Kıyılmış yeşillikleri, sarımsakları, baharatları ve limon suyunu ekleyip tekrar yoğurduktan sonra avuç içinde köfte şekli vererek servis tabağına dizin.
hmmmm, afiyet olsun ne diyeyim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder