200 gram iri çekilmiş ceviz
4 dilim bayat ekmek
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, pul biber, kimyon
4 dilim bayat ekmek
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, pul biber, kimyon
Bayat ekmek dilimlerini rondoda çekin, sarımsakları temizleyip ince kıyın.
Ceviz, ekmek, baharat ve sarımsakları bir kaseye aktarıp harmanlayın.
Zeytinyağı ve salçaları da ekleyip, çatalla malzemeleri birbirine yedirin.
Ekmek dilimlerinin üzerine, arzuya göre önce ince bir tabaka tereyağı, ardından da cevizli ezmeden sürüp servis yapın.
Arzu ederseniz acıkayı labne peyniri ile karıştırıp farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder