iç malzeme:
3-4 adet patlıcan
2 adet kırmızı kapya biberi
4 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet büyük soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber
hamur için gerekli malzeme:
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
1/2 paket eritilmiş margarin
Hamur için öncelikle sıvı malzemeyi ve yumurtayı hamur yoğurma kabında karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip azar azar sıvı karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurarak yarım saat dinlenmeye bırakın.
Patlıcanları soyup küp doğradıktan sonra 20 dakika tuzlu suda bekletin.
Domatesleri ve biberleri yıkayıp zar şeklinde doğrayın. Soğanı soyup ince kıyın.
Sıvıyağı bir tavaya aktarıp önce soğanları pembeleşene kadar kavurun, ardından da sırası ile patlıcanları, ve domatesleri ilave edin.
Baharatını ekleyip su takviyesi yapmadan kavurun ve soğumaya bırakın.
Hamur bezelerini hafifçe unlanmış tezgah üzerinde yufka inceliğinde açın, eritilmiş margarini bir fırça yardımı ile yufkaların üzerine sürün. Soğuyan harçtan serpin ve arzu ettiğiniz şekli verin. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında altı üstü kızarana kadar pişirin, sıcak servis yapın.
3-4 adet patlıcan
2 adet kırmızı kapya biberi
4 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet büyük soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber
hamur için gerekli malzeme:
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
1/2 paket eritilmiş margarin
Hamur için öncelikle sıvı malzemeyi ve yumurtayı hamur yoğurma kabında karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip azar azar sıvı karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurarak yarım saat dinlenmeye bırakın.
Patlıcanları soyup küp doğradıktan sonra 20 dakika tuzlu suda bekletin.
Domatesleri ve biberleri yıkayıp zar şeklinde doğrayın. Soğanı soyup ince kıyın.
Sıvıyağı bir tavaya aktarıp önce soğanları pembeleşene kadar kavurun, ardından da sırası ile patlıcanları, ve domatesleri ilave edin.
Baharatını ekleyip su takviyesi yapmadan kavurun ve soğumaya bırakın.
Hamur bezelerini hafifçe unlanmış tezgah üzerinde yufka inceliğinde açın, eritilmiş margarini bir fırça yardımı ile yufkaların üzerine sürün. Soğuyan harçtan serpin ve arzu ettiğiniz şekli verin. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında altı üstü kızarana kadar pişirin, sıcak servis yapın.
patlıcan mevsimini bu böreği denemeden geçirmeyin... özellikle hafif acılı olursa tadına doyamazsınız !
1 yorum:
Eline sağlık denicem.tarifi aldım:)
Yorum Gönder