HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

6 Mayıs 2009 Çarşamba

ananaslı kek



4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ananas suyu (konservenin suyu)
1 su bardağı sıvıyağ
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

1 küçük kutu konserve ananas

yumurta ve şekeri bir tutam tuz ile mikserde 10 dk çırpıp süt, ananas suyu ve sıvıyağı ilave edin.
birlikte elediğiniz un ve kabartma tozunu ekleyerek birkaç dakika düşük ayarda karıştırın.
kek kalıbını margarin ile yağlayıp unladıktan sonra harcı boşaltın ve üzerine ananas dilimlerini dizin.
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. bir çöpşiş ya da kürdan ile kontrol ettikten sonra fırından aldığınız keki ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.


afiyet olsun, umarım beğenirsiniz.. bu keki farklı meyveler ile de hazırlayabilirsiniz. Taze meyve kullandığınızda tarif içerisindeki konserve suyu yerine süt miktarını aynı oranda çoğaltmak mümkün.

Hiç yorum yok: