6 Haziran 2010 Pazar
deniz börülcesi
1 bağ deniz börülcesi
deniz börülcelerini temizledikten sonra kaynayan suya atıp 10 dakika kadar haşlayın. bir kevgir yardımı ile kaynar sudan aldığınız börülceleri buzlu su dolu bir kaba aktarın. böylelikle yeşil renklerini korurlar.
daha sonra her bir dalın sap kısmından tutup sıyırarak kılçığını çekin.
ayıkladığınız börülceleri servis tabağına aktardıktan sonra üzerine zeytinyağı ve limon gezdirin. arzu ederseniz birkaç diş ezilmiş sarımsakla tatlandırabilirsiniz.
tuz ilave etmeyin zira kendisi oldukça tuzlu :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Çok uzak olduğum bir lezzet. Deneme imkanım olmadı... Ama senin elin değdiyse kesin güzeldir... Ellerine sağlık Hayalim... Kocaman sevgiler...
Yorum Gönder