4 dilim dövülmemiş antrikot
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı süt
toz kırmızıbiber
karabiber
kekik
1 kutu konserve kuşkonmaz
500 gram brokoli
brokolileri yıkayıp temizledikten sonra kaynayan suda diri kıvamda haşlayın. bir kevgir yardımı ile brokolileri kaynayan sudan alıp buzlu su dolu bir kaba aktarın. böylelikle renklerinin yeşil kalmasını sağlayabilirsiniz.
soğanı rendenin en ince tarafı ile rendeleyip suyunu alın. soğan suyunu sıvıyağ ve süt ile karıştırıp baharatını da bu karışıma ilave edin. eti hazırladığınız bu sosla marine ettikten sonra streç film ile sarıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
marine edilen etleri tereyağında önlü arkalı pişirip sebzelerle birlikte servis yapın.
etlerinizi bu şekilde marine ettikten sonra mevsime uygun sebzelerle veya arzu ettiğiniz garnitürle servis yapabilirsiniz. eğer etlerinizde sos kullanacaksanız kavrulmuş badem çok yakışıyor...
3 yorum:
Görüntü çok şık emınım kı lezzetı de doyumsuzdur
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
elleriniZe sağlık nefis görünüyor
sağol canım... güzel bir marine yöntemi tavsiye ederim.
sevgiyle kal sevilciğim...
Yorum Gönder