HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

27 Mayıs 2010 Perşembe

sebzeli antrikot


4 dilim dövülmemiş antrikot

1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı süt

toz kırmızıbiber
karabiber
kekik

1 kutu konserve kuşkonmaz
500 gram brokoli

brokolileri yıkayıp temizledikten sonra kaynayan suda diri kıvamda haşlayın. bir kevgir yardımı ile brokolileri kaynayan sudan alıp buzlu su dolu bir kaba aktarın. böylelikle renklerinin yeşil kalmasını sağlayabilirsiniz.
soğanı rendenin en ince tarafı ile rendeleyip suyunu alın. soğan suyunu sıvıyağ ve süt ile karıştırıp baharatını da bu karışıma ilave edin. eti hazırladığınız bu sosla marine ettikten sonra streç film ile sarıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
marine edilen etleri tereyağında önlü arkalı pişirip sebzelerle birlikte servis yapın.

etlerinizi bu şekilde marine ettikten sonra mevsime uygun sebzelerle veya arzu ettiğiniz garnitürle servis yapabilirsiniz. eğer etlerinizde sos kullanacaksanız kavrulmuş badem çok yakışıyor...

3 yorum:

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Görüntü çok şık emınım kı lezzetı de doyumsuzdur
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..

umutluhayat dedi ki...

elleriniZe sağlık nefis görünüyor

caramella dedi ki...

sağol canım... güzel bir marine yöntemi tavsiye ederim.
sevgiyle kal sevilciğim...