HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

31 Mayıs 2010 Pazartesi

kabaklı gül böreği


1 kg un
1 su bardağı yoğurt
250 gram eritilmiş margarin
1 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
tuz
harcı için:
1 kg kabak
2 adet havuç
3-4 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
tuz
karabiber
pulbiber

kabakları ve havuçları soyup rendeleyin. yeşillikleri ince kıyın ve baharatlarını ilave ederek, hepsini birlikte harmanlayın.
unu kabartma tozu ile birlikte yoğurma kabına eleyin. ortasını havuz gibi açarak kalan tüm malzemeyi ilave edin. dıştan içe doğru azar azar un alarak özlü bir hamur yoğurun. bu hamuru 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra bezelere ayırın. her bir bezeyi yufka büyüklüğünde açtıktan sonra ortadan ikiye kesin. uzun kısmına hazırladığınız harcı (saldığı suyu sıkarak) yayın ve rulo şeklinde sarın. ruloyu iki ucundan tutarak içeri doğru gül şeklinde kıvırın ve elde ettiğiniz iki ayrı gülü bıçakla ortadan ayırıp silikomat serili tepsiye alın.
üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu ile süsledikten sonra 170 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında pişirin.
bu tarif ile yaz aylarında kabak ya da farklı sebzeleri kullanarak nefis börekler yapabilirsiniz. hatta size daha önce patlıcanlı börek tarifi de vermiştim :)
enfes oluyor enfessss.......
afiyetler olsun efendimm

2 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

Hayalcim nefis bir börek tarifi ve sunumu olmuş canım.patlıcanlı börek sanıyorum ki etkinlikte yediğimiz börekti ve nefisti:)
bu tarifide yazdım:)ellerinize sağlık canım senin ve annenin:)
çok öpüyorum..

umutluhayat dedi ki...

nefis görünüyor ama yufka açmayı bilmek lazım yani oldukça zahmetli ellerinize sağlık