HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

12 Nisan 2010 Pazartesi

taze sarımsaklı iç bakla



1 kg iç bakla
1 demet taze sarımsak
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı tozşeker
tuz
1 ,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
2 su bardağı su

üzeri için: bol dereotu

iç baklayı yıkayıp yayvan bir tencereye aktarın. taze sarımsak ve taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra kıyın ve baklanın üzerine ilave edin. tuz, şeker zeytinyağı ve un ile çırpılmış 2 bardak suyu ilave ettikten sonra önce orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra da kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin.

servis tabağına aldıktan sonra bol dereotu ile süsleyin.

zeytinyağlı yemeklerde benim için en önemli püf noktası yemek diri kıvamda iken yani tamamen yumuşamadan ocaktan almak ve kapağı kapalı şekilde soğumaya bırakmaktır. her türlü yemek gibi zeytinyağlı yemek de çok fazla pişirilmemeli ve özellikle sebzeler mümkün olduğunca çıtır olmalıdır.

1 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Bayılırım . ama bir tek yerken o kabukları çıkarmak zoruma gittiğinden pişerken kabuksuz yaparım ki kaşık kaşık götüreyim ;)