1 kutu mısır
1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
500 gram mantar
1/2 demet taze soğan
1 adet kırmızı kapya biberi
1 adet sarı kapya biberi
tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı limon suyu
zeytinyağı
mantarları soyup dilimledikten sonra kaynayan limonlu suda birkaç dakika haşlayın. konserveleri sudan geçirip iyice süzdükten sonra geniş bir kaba alın.
mantarları soyup dilimledikten sonra kaynayan limonlu suda birkaç dakika haşlayın. konserveleri sudan geçirip iyice süzdükten sonra geniş bir kaba alın.
dilimlenmiş zeytinleri, ince kıyılmış taze soğanı ve zar şeklinde doğranmış biberleri ilave ettikten sonra sos için gerekli malzemeyi de ekleyip harmanlayın.
1. ben mevsime göre taze soğan yerine ince pırasa kullanıyorum, çok lezzetli oluyor.
2. arzuya göre maydanoz da ilave edebilirsiniz.
3. tuz miktarını dengede tutmak kaydı ile soya sosu da çok yakışıyor.
e hadi afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder