HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

12 Nisan 2010 Pazartesi

çingene pilavı

500 gram çarliston biberi
250 gram lor peyniri
2 adet domates
1 kaşık pulbiber
tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ

biberleri temizleyip irice doğradıktan sonra sıvıyağı bir tavaya aktarın ve doğradığınız biberleri diri kıvamda kavurun.
domatesleri rendeleyin, tuz ve pulbiber ile birlikte karışıma ilave edin. 5-6 dakika daha kavurduktan sonra lor peynirini ekleyip menemen kıvamında pişirin.

arzuya göre sıcak veya soğuk servis yapın.

çingene pilavı adı verilen bu tarif hem meze olarak içki masasına, hem de çeşni olarak kahvaltı sofrasına çok yakışıyor. denemenizi tavsiye ederim...
afiyet olsun şimdiden !

1 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

çingenem çingenem karagözlü çingenem. sevdim bu tarifi deneyeceğim pazar. öptüm