6 Nisan 2010 Salı
çikoaltalı,kahveli pasta
1 paket hazır kakaolu pastaban
pasta kreması için:
2 adet yumurta sarısı
6 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı nişasta
1/2 litre süt
200 gram çikolata
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı granül kahve (nescafe)
1 paket sıvı krema (200ml)
pandispanyayı ıslatmak için:
1 fincan şekerli koyu nescafe
arası için:
1 su bardağı damla çikolata
1 çay bardağı kavrulmuş antep fıstığı
pasta kreması için, yumurta sarısı ile şekeri bir tencereye aktarın ve çırpın. nişastayı, elenmiş kakao ve sütü ilave edin. orta hararette karıştırarak pişirmeye başlayın. süt ısındıktan sonra rendelenmiş çikolataları ekleyip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip soğumaya bırakın. pudra şekeri muhallebinin üzerinin kaymak tutup kurumasını önleyecektir.
sıvı kremayı ayrı bir yerde sertleşene kadar çırpın. soğuyan pasta kremasına 4-5 kaşık ekleyip spatula ile karıştırın.
hazır pasta kekinin bir katını kelepçeli kalıba yerleştirin ve ılık nescafe ile ıslatın. hazırladığınız pasta kremasının üçte birini üzerine yayın ve bolca damla çikolata ve antep fıstığı serptikten sonra ıslattığınız diğer katı üzerine kapatın.
kalan krema ile pastanın dışını sıvayın. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder