HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

27 Şubat 2010 Cumartesi

patlıcan kuşu


4 adet patlıcan
3-4 adet yumurta
1 su bardağı mısır unu
3-4 dal taze fesleğen
domates sosu için:
5 adet orta boy domates
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tozşeker
tuz
Patlıcanları yıkayıp, baş kısmını kopartmadan alacalı soyun. Sapından tutarak ayırmadan boylamasına 4 eşit parçaya bölün. Tuzlu suda 20 dakika bekletin.
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve sos tenceresine aktarın. Ezilmiş sarımsakları zeytinyağı, şeker ve tuzunu ilave ederek kısık ateşte pişirin.
Fesleğen yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra ince kıyın ve mısır unu ile birlikte harmanlayın.
Patlıcanları süzüp kuruladıktan sonra sapından tutarak önce çırpılmış yumurtaya sonra da mısır ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.
çook güzel oluyorr ama patlıcanı mevsiminde tüketin lütfen.
Sadece patlıcanı değil tabii ki tüm meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketelim !!!

1 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

hayalcim senle tanışmış olduğuma çok ama çok mutlu oldum oğluşlarına ise bayıldım maşallah diyeyim..
canım patlıcan kuşun nefis olmuş afiyet bal olsun bende geleyimde bana da yaparmısın :))
kocaman öpüldün fıstık
sevgiyle kal
sevil