HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

3 Temmuz 2009 Cuma

füme etli ve taze kekikli kanepe


choux hamuru için:
175 gram un
250 ml süt
110 gram tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
5 adet yumurta
dolgu için:
1 paket labne peyniri
1-2 çorba kaşığı keten tohumu
füme et / salam/ pastırma veya jambon
baby corn konserve mısır ya da kapya biber dilimleri
taze kekik/ taze nane ya da dereotu
choux hamurunu hazırlamak için öncelikle süt ve tereyağı bir tencereye aktarıp orta ateşte erimeye bırakın. Süt kaynamaya başlayınca un ve tuzu ekleyip tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak katı bir hamur elde edin. Kısık ateşte karıştırmaya ara vermeden birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamur ılındıktan sonra mikserin orta ayarında bir dakika karıştırın ve ardından yüksek ayarda yumurtaları teker teker ilave ederek çırpın.
Hamuru sıkma torbasına doldurup geniş ağızlı bir duy ile, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak minik toplar sıkın.
160 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında hamur topları pembeleşip kuruyana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkarttığınız choux toplarını ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.
Labne peynirini çatalla biraz ezip keten tohumu ilave ederek karıştırın.
choux topları soğuduktan sonra bir bıçak ile ortadan kesip, kalın bir tabaka labne sürün ve arzu ettiğiniz iç malzeme ile süsleyin.
choux toplarını yukarıdaki ölçünün 2 katı yapmanızı tavsiye ederim... zira bu topları pişirdikten sonra uzun süre derin dondurucuda saklayabiliyorsunuz!
derin dondurucudan çıkardıktan sonra biraz çözülmesini beklemeniz yeterli. İster profiterol olarak kullanın, ister tatlı bir krema ve meyvelerle süsleyin, isterseniz de yukarıdaki gibi tuzlu aperatifler hazırlayın.
choux toplarını hazırlamaya vakti olmayanlar, üzülmeyin sakın...
Metro gibi grosmarketlerde hazır toplar satışa sunuluyor... amma velakin... hiç sizin yaptığınız gibi olur mu????

2 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

Elinize sağlık nefis bir sunum her zaman olduğu gibi:)hayalcim
blogunu profilim de açtım fakat dünden beri yedi ay önce gibi eski tarihe atarak sıralamada güncelleme yapamıyor sizden mi kaynaklı yoksa blog da bir arıza mi var bilemedim.haberiniz olsun istedim yapacağınız bir şey varsa diye.sevgiler..

Hilalland dedi ki...

Hayalcim sana mail atmıştım umarım almışsındır. Tarif ve resim süper en kısa zamanda tanışmak üzere. sevgiler