HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

3 Temmuz 2009 Cuma

brezola ve deniz börülceli volovan

8 adet kare milföy
8 dilim brezola
1 tutam haşlanmış deniz börülcesi

1 paket labne
1/2 demet dereotu
1 diş sarımsak


Volovanları hazırlamak için her bir milföyden su bardağının ağız kısmı ile iki yuvarlak parça kesin. Kestiğiniz parçalardan birini yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Diğer parçayı çay bardağı ile kesip kenarından çıkan çemberi tepsideki yuvarlak hamurun üzerine (yumurta sarısı sürerek) yapıştırın.
200 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında, hazırladığınız volovan hamurlarını 15 dakika kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Labne peynirini bir kaseye aktarın ve kıyılmış dereotu ve ezilmiş sarımsakla karıştırın.
Soğuyan volovanların kabaran göbek kısımlarını içeri doğru bastırıp labneli karışımı içlerine paylaştırın. Üzerlerine brezolaları yerleştirip deniz börülcesi ile süsleyin.


şimdiiii bu güzel tarifi denemek için pek tabii ki brezola aramaya ve deniz börülcesi bulup onu haşlamaya gerek yok :)
labneli karışımın üzerine gönlünüz ve damağınıza yakın olan her türlü lezzeti yerleştirebilirsiniz.
isterseniz pastırmalı, isterseniz kuru domatesli, isterseniz sardalyalı... tamamen size kalmış...
ama eğer çok daha ilginç birşey ile tatlandırırsanız, beni de haberdar edin oldu mu?

Hiç yorum yok: