HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

9 Haziran 2009 Salı

humus


1 büyük kutu konserve nohut
½ su bardağı tahin
2 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
Tuz ve beyaz biber

üzeri için:
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı


Nohutu süzüp, malzemelerin tamamı ile birlikte rondoya aktarın ve püre haline getirin.
Zeytinyağını küçük bir tavaya aktarıp, biberleri ilave edin ve hafifçe ısıtın.
Humusu servis tabağına aldıktan sonra, üzerine hazırladığınız biberli yağı gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok: