8 Mayıs 2009 Cuma
zeytinyağlı taze bakla
1 kg bakla
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tuz
2 orta boy soğan
½ su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı tozşeker
tuz
dereotu
Baklaları yıkayıp ayıklayın. kararmaması için un ve tuz ilave ettiğiniz suda bekletin.
Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın.
Baklaları süzüp düdüklü tencereye dizin ve soğanları üzerine serpiştirin. Yağ, su, tuz ve şekerini ilave edip pişirin.
Bol dereotu ile süsleyip, arzu ederseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Merhabalar;
Gmail'e mail de attım ama burdanda haber vereyim dedim.
Görüşmek üzere en kısa zamanda
Sevgilerimle
Yorum Gönder