HAYAL DEMİRKOL

Hayal'in mutfağı...

Mia caramella'nın eşsiz lezzetleri artık burada !

tarifler benden, afiyet sizden...

2 Haziran 2010 Çarşamba

fıstıklı kabaklı tuzlu kek


3 adet yumurta
150 gram labne peyniri
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı süt
1 demet dereotu
2,5 su bardağı buğday unu
1 su bardağı mısır unu
2 paket kabartma tozu

4 adet orta boy kabak
tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber

1 su bardağı kırık yer fıstığı (ya da fındık)

kabakları soyduktan sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
yumurta ve labne peynirini mikserin yüksek ayarında krema kıvamına gelene dek çırpın. süt, sıvıyağ ve eritilmiş tereyağını ilave edip birkaç dakika daha karıştırın.
kıyılmış dereotu ve rendelenmiş kabakları hafif sıkarak karışıma ekleyin. bir spatula yardımı ile karıştırın.
en son olarak un, mısır unu, kabartma tozunu birlikte harmanlayıp eleyin ve baharatları ile birlikte azar azar karışıma yedirin.
hazırladığınız kek harcını arzu ettiğiniz bir kalıba ya da tepsiye aktarıp üzerine bolca fıstık serptikten sonra 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında pişirin.
fırından aldığınız keki ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.

afiyetler olsun efendim...

Hiç yorum yok: