2 Nisan 2010 Cuma
portakal kabuğu reçeli
2 kg kalın kabuklu portakal
1 kg toz şeker
2 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
portakalları yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarını soyun. bir kesme tahtası üzerinde kabukları uzunlamasına 1 cm kalınlığında dilimleyin ve iç kısmındaki beyaz eti keskin bir bıçakla dikkatlice
temizleyin.
kabukları teker teker spiral şeklinde sardıktan sonra, yorgan iğnesine geçirdiğiniz sağlam bir ipe dizin.
büyük bir tencerede bolca su kaynatın ve dizileri kaynayan suya atıp haşlayın. her seferinde suyunu değiştirerek bu işlemi 2-3 kez tekrarlayın. böylelikle portakalın acılığı kaybolacaktır.
son haşlama işleminden sonra soğuk su dolu bir kaba aktarıp bir gece suda bekletin.
ertesi gün dizileri temiz bir tencereye dizip üzerine 1 kg şeker, 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu ve 1 bardak su ekleyerek pişirin.
reçeliniz piştikten ve soğuduktan sonra portakal şekerlemelerini ipten çekip çıkartın ve kavanozlara doldurun.
muhteşem görünüyorlar değil mi? ben bu reçelin tanelerini daha doğrusu bu şekerlemeleri özellikle keklerin üzerinde çok seviyorum. size de tavsiye ederim, süsleme olarak çok şık duruyorlar...
bu arada portakalların iç kısımlarını da :
1. çocuklara yediriyoruuuz...
2. kendimiz yiyoruuuz...
3. kekin içerisinde değerlendiriyouuz..
4. reçel yapıyoruuuz...
artık orasını da siz bilirsiniz :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder